HET PUBERBREIN PDF

Het Puberbrein. Public. · Hosted by Toppertjes. Interested. clock. Thursday, November 23, at PM – PM UTC+ about 10 months ago. pin. Check out my latest presentation built on , where anyone can create & share professional presentations, websites and photo albums in minutes. onvolgroeid puberbrein (het, -en) verslavend blikveld (het, -en) keerzijde (de, -n/s ) doorslaan naar (ww., onr.) to belong to (something or someone) Kinderen.

Author: Tasho Vilabar
Country: Kenya
Language: English (Spanish)
Genre: Relationship
Published (Last): 18 March 2005
Pages: 288
PDF File Size: 17.95 Mb
ePub File Size: 13.97 Mb
ISBN: 362-6-93620-675-4
Downloads: 63330
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Tojar

Download Pkberbrein kan je door met rechtermuis knop te klikken en dan “Downloaden als Eveline Crone wint dit jaar de Spinozapremie voor haar baanbrekende onderzoek naar de invloed van de hersenontwikkeling op pubergedrag. Want helaas is dit nog steeds een unicum.

Het Puberbrein

Voor haar kwam de Spinozapremie als een volslagen verrassing. Want hoewel ze pas 41 jaar is, wist ze een imposante lijst prestigieuze onderzoeksbeurzen binnen te halen en won ze diverse prijzen voor haar onderzoek naar het puberbrein.

Daarnaast houdt ze zich actief bezig met communicatie naar het brede publiek, is ze een graag geziene gast op radio en tv en staan er een aantal hwt bestuursfuncties op haar cv. En ze is moeder van twee kinderen. Ik financier 80 procent van mijn onderzoek zelf. Daarmee heb ik veel vrijheid en kan ik kiezen wat ik inspirerend vind. Het volgen van haar passie is een belangrijke factor achter het succes van Crone.

Ik deed gewoon lekker mee en deed vooral dingen die me inspireerden.

Het puberbrein by Jasmijn Hofmeijer on Prezi

Toen ik na mijn promotie aan de UvA en twee jaar onderzoek in California naar Leiden ging pberbrein een aanstelling van vijf jaar, besloot ik er het beste van te maken. Ik was niet bezig met wat daarna zou komen en focuste me helemaal op mijn onderzoek. Crone had het geluk dat ze in een vak stapte dat een snelle groei doormaakte.

  AEROCCINO PLUS MANUAL PDF

Toch denkt ze dat het belang van de factor geluk relatief is. Als ik er nu niets mee kan, heb ik daar geen moeite mee. Ze rijpen gewoon door. Op het moment dat een kans zich aandient om wat met een idee te doen, ben ik er klaar voor. Puberbbrein komt een puebrbrein dosis vastberadenheid. Als het met een subsidie niet lukt, dan moet je doorgaan en het idee elders indienen.

Dit hielp haar ook de obstakels te overkomen die vrouwen nog steeds treffen op hun pad naar de wetenschappelijke top. Ik kom het nog steeds tegen. Zo was luberbrein op een wetenschappelijke bijeenkomst waar ook een stand met stropdassen stond. Komt er iemand naar me toe die puberbbrein Wat voor mij ook helpt, is dat mijn man drie dagen werkt. Daardoor heb ik de ruimte om fulltime te werken.

Ze maken de problemen die vrouwen tegenkomen in de wetenschap zichtbaar en proberen die te verhelpen. Daarom is het belangrijk dat vrouwen elkaar helpen. Dit engagement puberbreij kenmerkend voor Crone. Zo neemt ze er ook geen genoegen mee dat haar ontdekkingen over het puberbrein alleen in wetenschappelijke publicaties belanden. Ze schreef bijvoorbeeld de boeken Het puberende brein en Het sociale brein van de puber en lanceerde ze de jongerenwebsite Kijk in je brein.

Hun hersenen zijn uniek en ze zitten in een transitie naar volwassenheid. Dat was heel lang niet goed bekend.

Eveline Crone: 41 en winnaar prestigieuze Spinozapremie

Men dacht dat ze lui waren en dat hormonen verantwoordelijk waren voor hun lastige gedrag. De grote uitdaging puberbrei haar vak nu voor staat, ziet Crone in het meer persoonlijk maken van de kennis over de ontwikkeling van het puberbrein.

We zijn nog bezig met de algemene principes en weten veel over de hersenen van pubers op het groepsniveau.

Op het individuele niveau weten we nog heel weinig. Nu zijn de technische middelen beschikbaar om individuele verschillen in kaart te brengen.

  LIBER GRADUUM PDF

We kunnen richting personalisering, zodat we pyberbrein gaan werken aan de vraag: Met de Spinozapremie krijgt Crone 2,5 miljoen euro vrij te besteden onderzoeksgeld. Dat is een uitzonderlijke luxe voor wetenschappers. Onderzoeksgeld wordt doorgaans toegekend aan van te voren omschreven onderzoeksvoorstellen. Over wat ze met het geld gaat doen, hoefde Crone niet lang na te denken.

Een gaat over het risicovolle gedrag van pubers, een andere over pubers die het voor elkaar opnemen op het schoolplein. In mijn hoofd upberbrein ik al bezig om die zaken aan elkaar te knopen. Om het voor iemand op te nemen, moet je lef hebben en risico nemen. Met de Spinozapremie kan ik dat idee gaan uitwerken. NPO Radio 1 houdt je dagelijks op de hoogte over de laatste ontwikkelingen in de wetenschap.

Afspeellijst Je afspeellijst is leeg Hulp. Afspeellijst Je afspeellijst is leeg Open afspeellijst Verwijder huidig fragment Hulp. Deel fragment vanaf de volgende tijd.

Volgende 0 fragmenten van mijn playlist. Luister Kijk live App ‘je. Hoe weten we dat alles begon met de oerknal? Zijn kwispelende honden echt zo blij? Kan een kwal ons onsterfelijk maken? Het was afgelopen jaar erg druk in Den Haag.

De zorg, politici en sorry zeggen, Pieter Derks heeft zich veel druk gemaakt dit jaar. Nieuwe natuur in Nederland: Wie wordt de nieuwe Adele puberbren ? WNL wil gala-diner pers en premier.

Je groeit op in een vrijzinnig gezin en plots besluit je broer moslim te worden, het overkwam Xena Evers. Het nieuws van alle kanten. Vorige pagina Back to top.